Institutul Regional de Oncologie Iasi

 • 736 vizualizări

Despre Institutul Regional de Oncologie Iasi

Institutul Regional de Oncologie Iași, unitate sanitară cu 300 paturi a fost înființat prin Hotararea de Guvern nr. 583/13.03.2009 și funcționează efectiv începând cu data de 25 martie 2012 .

Spatiile acestei unitati se înscriu în necesarul functional al unei unitati sanitare cu profil oncologic, conform reglementarilor legale în vigoare, astfel incât sa ofere populatiei din toate judetele Moldovei ceea ce este necesar: eficienta, cresterea calitatii actului medical, cresterea accesibilitatii la servicii complete si realizarea unui sistem medical integrat, multidisciplinar, a specialitatilor pentru toate localizarile neoplazice.

Datorită structurii organizatorice aprobate – anestezie si terapie intensiva, chirurgie generală (cu compartiment de chirurgie toracică, chirurgie plastică, ginecologică), oncologie medicală, hematologie, radioterapie – se asigură atât serviciile medicale cât şi cele chirurgicale specifice patologiei oncologice. Abordarea diagnostică și terapeutică, completă și complexă a pacientului oncologic necesită dotări de excepție, care sunt asigurate prin echipamente medicale de înaltă performanță achiziționate în perioada 2011 – 2012. În institut se încearcă aplicarea terapiilor personalizate, asigurarea locală a unei facilități de investigare extensivă, asigurarea premizei de investigație pentru desfășurarea completă a unor tratamente avansate în regim de trial clinic.

Având în vedere dimensiunea, complexitatea si urgenta pe care o reprezinta cancerul ca problema prioritara de sanatate publica, înfiintarea Institutului Regional de Oncologie a corectat deja dezechilibrul actual existent între Moldova ( cu o suprafata de 44.000 km² si aproximativ 4 milioane locuitori) si celelalte provincii istorice ale tarii.

Institutul Regional de Oncologie Iaşi a preluat, prin Ordin nr. 1714/2011 al Ministrului Sănătăţii, vechile secţii cu specific similar sau complementar din structura unităților sanitare cu paturi din județul Iași, într-o structură unitară ce permite desfăşurarea în bune condiţii a activităţii medicale (locaţie unică cu circuite funcţionale adecvate, aparatură performantă). Prin HG nr. 1281/decembrie 2012 a preluat o parte din terenurile și clădirile aflate în domeniul public al statului și în administrarea Spitalului Clinic de Urgență Sf. Spiridon din Iași, str. G-ral Henri Mathias Berthelot nr. 2 și str. Ion Creangă nr. 5.

Structura organizatorica a Institutului Regional de Oncologie cuprinde:

Sectii clinice, total 300 de paturi, din care:

Sectia Chirurgie I = 45 paturi, din care:
- Compartiment gineco-oncologie = 10 paturi
- Compartiment urologie = 10 paturi
Sectia Chirurgie I = 45 paturi, din care:
- Compartiment Chirurgie plastica, microchirurgie si chirurgie reconstructiva = 10 paturi
Compartiment Chirurgie toracica = 10 paturi
Sectia oncologie medicala = 60 paturi, din care:
- Compartiment Pneumologie = 10 paturi
Sectia hematologie = 42 paturi, din care:
- Comp. Transplant Celule Stem Hematopoetice = 6 paturi
Sectia radioterapie = 60 paturi:
Compartiment îngrijiri paleative = 20 paturi
Sectia A.T.I. = 28 paturi , cu Unitate de Transfuzie Sanguina

•Spitalizare de zi - 30 PATURI
• Ambulatoriul integrat cu cabinete în specialitatile: oncologie medicala, chirurgie generala, ginecologie (gineco-oncologie), chirurgie plastica, hematologie, medicina interna, cardiologie. gastroenterologie, O.R.L, psihologie/psihoterapie, sala kinetoterapie.
• Centrul de Cercetare Fundamentală și Dezvoltare Experimentală în Medicina Translațională - TRANSCEND

• Aparat funcțional

SERVICII MEDICALE

Institutul Regional de Oncologie Iași are încheiat contract de prestări servicii cu C.J.A.S. Iași pentru:

consultații și tratamente ambulatorii;
internări continue pentru pacienți cu patologie oncologica și îngrijiri paliative;
- investigații de înaltă performanță realizate în ambulatoriu;
- programe naționale de sănătate derulate cu fonduri de la C.J.A.S. Iași: acordarea de tratamente medicamentoase pentru cazurile oncologice, diagnosticarea cazurilor de leucemii, reconstrucții mamare în cazul pacientelor cu mastectomii, tratamentul prin tehnici de radioterapie;
- programe naționale derulate prin Ministerul Sănătății cu fonduri de la bugetul de stat: programul pentru susținerea tratamentului pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților critici din ATI, programul pentru tratamentul endoscopic al pacienților critici cu hemoragie digestivă superioară și protezare endoscopică digestivă, unitate de management pentru șase județe (Bacău, Botoșani, Iași,

Specialități

 • Anatomie patologică
 • Anestezie și terapie intensivă
 • Chirurgie generală
 • Chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă
 • Chirurgie toracică
 • Hematologie
 • Medicină de laborator
 • Medicină de urgenţă
 • Oncologie
 • Radiologie-imagistică medicală
 • Radioterapie
 • Urologie

Asigurare de sănătate

 • Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

0  Recenzie(i)

Consultați Întrebări și Răspunsuri

Obține răspunsuri la întrebările tale acum.

Adresează o întrebare

Întrebări

Niciun răspuns la întrebări

ro_RORomână
ro_RORomână